Oak Design Project Gave This Philadelphia Townhouse Kitchen a Light-Filled Upgrade

In renovating the kitchen of a brick townhome in Philadelphia dating back to 1891, Kevin Bennert, a principal at the Philadelphia interiors firm Oak Structure Job, appeared throughout the pond. “We were encouraged by London townhomes that seamlessly mix the old and new,” he describes. “The chief priority was to make it a lot more useful for the loved ones.”

 

Before the customer commissioned the business, Bennert says, the kitchen area “was closed off from the relaxation of the dwelling with dated cabinetry.” Right after a full intestine renovation by the Janusky Group—they went down to the studs and strengthened floors—the wall dividing the kitchen area and dining house was eradicated and the floor was dropped to enhance the useable space. Now, the kitchen area is open up, flooded with natural light, and great for entertaining with the freshly produced space among the dining space and the patio.

portrait oak design project

Amy Batog


Dish Zone

kitchen sink oak design project

Amy Batog

Easy sheer cafe curtains incorporate privacy but you should not block sunlight by the dishwasher and sink.


Array Wall

kitchen by oak design project

“We up-cycled an antique window to use as a partition amongst the array wall and the dining home,” Bennert describes. “It developed a visible separation that however allow pure pour in.” Curved uppers above the range mimic the form of the island.


Entry

kitchen design by oak design project

Amy Batog

It was not right up until a structural engineer was brought in publish-demolition that the design workforce discovered they could in fact drop the flooring (to make the ceilings taller).”It was our largest query mark,” suggests Bennert, “but in the finish, it was a extraordinary transformation!”


Bar Spot

home bar by oak design project

Amy Batog

A reflective backsplash bounces even far more light around the area.


Facts

kitchen drawer

Amy Batog

kitchen spice rack pull out

Amy Batog

Each inch of house was utilized—down to a few inches for a spice rack in the decreased cabinetry.


See How the Kitchen area appeared Just before

This is an image

The rounded ends of a walnut-tamboured island open up up to expose concealed cupboards. “It was a highlight to layout,” suggests Bennert of the piece. Tumbled silver travertine floors include sparkle.